så, det kanske är på sin plats att skriva en liten årsresumé? eller så skriver jag bara att tjugohundratolv var ett jävligt bra och händelserikt år, där flytten till London toppar alla mina listor över både positiva och negativa saker (fast mest de positiva, såklart), och att jag både tror och hoppas att tjugohundratretton kommer att bli aningens bättre. så låt oss skita i diverse löften och bara fira hela natten tillsammans med våra kära, så ses vi kanske nästa år. puss, och god nytt år på dig!
god morgon söndag, god morgon årets näst-sista dag, god morgon du.
jag jobbade dubbelskift igår vilket gick bra, fast det var förvånansvärt lugnt för en lördag - antar att folk inte går ut så mycket nu precis innan nyår. nåväl, har tagit ett skift från en kollega, så istället för att vara ledig idag så ska jag alltså jobba ikväll igen (behöver verkligen extra-timmar nu, då vi inte får betalt när vi har stängt över jul/nyår). men innan dess ska jag försöka ta mig ut en sväng i centrala stan och kolla in rean osv.

hur som helst; det känns bra att vara tillbaka nu, och jag börjar komma in i de här rutinerna igen. puss.

nio dagar av kall december är nog det enda jag får i år, då det är kring tio plusgrader här på andra sidan havet. helt ärligt så räcker det så, jag är ingen fantast av minusgrader direkt. men nog jävlar saknar jag skogen och familjen just nu, alldeles för mycket också. det är med vemod som jag är glad över att vara tillbaka här.
flyget går 07:55 imorgon, så egentligen borde jag ligga sovandes i min säng nu. men istället så sitter jag här, lyssnar på musik, och vet inte alls vart jag ska ta vägen. jag längtar verkligen tillbaka till mitt London, men samtidigt så känns det värre än någonsin att åka härifrån. det känns som om allting bara kommer vara jobbigt när jag är tillbaka där; en viss grabb ställer till det för mitt sinne, min favoritbrud på jobbet ska sluta om ett par veckor, lite trubbel med inkomsten nu efter min ledighet, samt annat dumt och onödigt. men samtidigt så ska det bli himla fint att träffa mina rumskamrater och mina arbetskamrater igen, vandra runt på alla små gator, och bara vara där. men jag är ju som jag är, så det tunga väger över det lätta. I don't know where I belong, I don't know where I went wrong.


jaha, då var tjugohundratolvs jul så gott som över då. du anar inte hur underbart det har varit att få vara hemma hos min kära mor under den här tiden; fira jul med familjen är bland det finaste jag vet. har ätit mig tjock på god mat och socker, kollat på film med alla, hunnit träffa ett par släktingar, samt fått och gett grymma klappar. bortsett från famijen så har jag även hunnit träffa lite vänner också, och det var så jävla bra. mhm.

men tidigt imorgon så bär det av tillbaka till min stad på andra sidan havet, vilket känns både bra och dåligt.
 


lite så här såg jag ut idag, och det är väl lite så som jag ser ut mest hela tiden nu för tiden också. fast jag har uppsatt hår var och varannan dag, och färg på läpparna sker väl tre gånger per år eller något. men ni fattar.

idag har jag hängt med mamma och hennes sambo på äventyr efter julmat, julklappar, och annat som behöver köpas inför - just det - julafton. jag fyndade även ett par nya skor, och en ny volymtång till håret. helt värt. nu ska jag iallafall börja fixa mig lite, för ikväll är det julklubb. puss.


en fin och enkel vit blus, en svart blus med asfin sammetskrage, en mörkt turkosgrön blus med fina detaljer, samt finaste tygväskan. ja tack.
(och ja, jag använde olika versioner av ordet "fin" för att beskriva alla grejerna. tyst nu.)


har älskat den här låten i ett par månader nu, men det var i onsdags när jag tatuerade mig som jag verkligen insåg hur förbannat bra dessa grabbar är (vi lyssnade alltså på deras musik i bakgrunden). några andra favoriter är No One's Gonna Love You, The Great Salt Lake, St. Augustine, On My Way Back Home, Islands On The Coast, Ode To LRC, och Is There A Ghost.

hur som helst. idag har jag hängt i huvudstaden med Alexandra, och jag hann även träffa Angelica en liten sväng medan hon jobbade. det snöade också mest hela dagen, så man kan väl säga att så gott som allting var perf. 
hej från Sverige, hej från mitt gamla rum, hej från mig.
idag har jag klippt lugg och fått ryggen fixad av en kiropraktor, samt promenerat i huvudstaden som var full av snö. men bortsett från det så har jag mest varit trött och bara kollat på tv-serier. nu lyssnar jag på lite musik och försöker att vända på mitt synsätt - allting är ju faktiskt fint.

började dagen med ett bokat besök hos grabbarna på Vagabond. två nya bitar på båda armarna; den ena rätt så stor och den andra bara en liten detalj. nöjd som fan, och jag lovar att visa bilder om ett par dagar. nu drar jag till Heathrow för att ta flyget hem till kalla Svea. puss!
du och jag i bara underkläder på en säng vid ett öppet fönster mitt i natten med varsin cigg diskuterandes musik.
en av de finaste stunderna jag har haft på riktigt länge. kan vi göra om det?
idag: ledig, lite bakfull, hängde på Westfield-gallerian och började inhandla julklappar.
imorgon: lunchskift, svänga förbi tatueringsstudion för att kolla på min design, och sedan julfest.
lördag: dubbelskift och jäkelskap, kanske lite julshopping på rasten.
söndag: lunchskift, sedan A Folky Christmas.
måndag: lunchskift (tror jag), konsert med Enter Shikari på kvällen.
tisdag: dubbelskift, sista-minuten-shopping på rasten (om det behövs).
onsdag: ledig, tatueringstid, packa, och sedan flyga hem till Sverige.

ledig tisdag här, och en ganska så sjyst sådan också; tog det lugnt i lägenheten med några avsnitt av Vänner under förmiddagen, drog sedan förbi tatueringsstudion för att snacka design och boka in en tid nästa onsdag, och efter det mötte jag upp Jessica för en fika på Starbucks.

nu är det hur som helst dags att sova, kör ett dubbelskift imorgon. puss och god natt, du.

kvällens skift på jobbet var hur bra som helst; körde främre sektionen utan problem, hade astrevliga bord som tackade för min service och lämnade fina dricks, samt drack lite prosecco med aperol i smyg (vilket aldrig är fel). hade även asroligt med alla andra som jobbade också, och lyckades byta bort mitt kvällsskift på fredag - så då är det julfest hos Elsbeth som gäller. åh, så glad nu!

ps, idag är det exakt ett år sedan jag först drog hit till London. helt jävla galet.

god morgon, god morgon. jag är vaken en timme tidigare än vanligt när jag ska till jobbet, och jag är förvånansvärt pigg också. tror fasiken att min nya väckarklocksapp (sleep cycle) funkar som den ska; känner mig utvilad och bra när klockan ringer och det är ju så det ska vara. japp. idag är det iallafall min första dag tillbaka på jobbet efter ungefär tre veckors semester. lite spännande faktiskt, och det ska bli otroligt härligt att träffa vissa personer igen! fick i och för sig träffa Cecilia redan igår, då vi drog en sväng på stan och sedan hängde hos mig i ett par timmar.

nåväl, jag ska börja fixa mig snart. vill försöka komma iväg rätt så tidigt, då jag har några ärenden att uträtta innan jobbet, samt att jag vill komma dit innan vi börjar och hänga lite med alla där. ha en fin dag du, puss puss.

såhär såg det ut hemma hos mamma igår, och jag älskade det. älskade dock inte att det var minus tio grader och att jag inte hade mina kängor eller min varmaste jacka med mig. decembrrrrrr, indeed.

vi landade alltså i Sverige igår på morgonen, och jag tog flyget hem till England igår på kvällen. så, jag hade en kort dag hemma med familjen och all snö. det känns iallafall asbra att vara tillbaka i det här landet nu; tillbaka i mitt (delade) rum och tillbaka i min (delade) säng! tog mig tid att julpynta lite smått idag också, så vårat fönster är numera upplyst av en ljusslinga med prydnadsstjärnor och grejer.

just nu sitter jag iallafall här med en rödbrun toning i håret och hoppas på att jag får en ny nyans. känner att jag behöver lite förändringar i livet, så utan att någon riktigt märker av det håller jag på och bygger upp mig själv på nytt. det här ska nog bli bra, ska du se. puss.