(Cambridge Heath Station, precis över gatan från vår lägenhet.)

igår var jag ute hela natten tillsammans med några av mina favoritpersoner, dansade med transvestiter på Soho House, skriksjöng i en taxi hem till vänner med en stulen flaska vodka i famnen, och gick inte till sängs förrän vid sju imorse. så det är väl helt okej att jag har spenderat större delen av dagen i min säng. nu ska jag ta en snabb dusch, sedan krypa ner i sängen med min favoritbok just nu, och efter det ska jag sova ordentligt. puss och god natt.

ps. imorgon är det första april. helvete vad fort tiden går. och vart tusan är våren någonstans?
här tänkte jag först skriva ett inlägg om en grabb eller två, men sedan insåg jag hur löjligt och onödigt det var. så då tänkte jag skriva om hur jag skapar drama för mig själv och hur jag tror att jag undermedvetet vill vara ledsen mest hela tiden. istället så bestämde jag mig för att skriva att det enda jag vill ha är en flaska rött och lite sällskap. puss.

jag har ingen aning om varför jag inte postade den här videon när den släpptes, med tanke på hur hysteriskt lycklig jag var över den. men här är den iallafall, tillsammans med nyheten om att deras eflte och senaste studioalbum, Delta Machine, släpptes för tre dagar sedan (här i UK iallafall)! jag dog nästan när jag lyssnade igenom låtarna och insåg att dessa herrar fortfarande är mina absoluta favoriter och att inget dem gör kan gå fel. förvisso så var jag inget större fan av deras två senaste skivor, bortsett från kanske åtta låtar, men med denna nya så har de gått tillbaka till sitt äldre sound lite grann och många låtar för tankarna till Violator och Songs of Faith and Devotion (vilka för övrigt är mina två favoritalbum). hittills så är jag mest förtjust i Broken, Soft Touch/Raw Nerve, Heaven, och Should Be Higher. albumet finns såklart på Spotify, ifall du vill lyssna!

kort och gott; Depeche Mode är bäst.
photo: me

vet du vad? jag tror att jag börjar tycka om mitt jobb igen. och jag tror att jag börjar bli gladare i mig själv, trots att det bara är regn och snö här i staden och trots att inte mycket har förändrats. men det är något som känns bättre rent allmänt, och jag tänker inte försöka klura ut vad det är så länge det känns bra. vilket det gör nu.

igårkväll hade jag även mitt absolut bästa skift på jobbet någonsin, och allt berodde på att det var Pat's sista kväll innan han drar iväg på äventyr i ett par månader. det betydde i princip att vi skulle ha ett "lock in" och dricka massa sprit tillsammans! fast vi började redan tidigt under kvällen med lite gratis drinkar och att bara spela låtar som vi ville höra (istället för att låta vår playlist rulla på som vanligt); det blev allt från Justin Timberlake till SBTRKT till Destiny's Child och så vidare. vi hade jävligt roligt, rent ut sagt, och så gott som alla gäster verkade gilla läget de också. hur som helst, vi satt kvar till klockan fem imorse och sedan följde jag med Iris hem till henne för att sova.

nu ska jag testa ett recept ur en av mina nya veganska kokböcker, wish me luck!
det har varit lite tyst här nu i dagarna, men jag har varit upptagen med livet och andra grejer:

i lördags blev det öl och häng i lägenheten med sällskap av Jennifer, Moa, och Fred i ett par timmar. efter tömda burkar och för många 80-tals-låtar bestämde vi oss för att dra till The Big Red i Holloway, varifrån jag inte minns mycket mer än att jag sprang runt och hälsade på nästan alla samt ramlade i kön till damtoaletten. vaknade upp hemma hos Moa och fick frukost på sängen, hängde lite där, och sedan åkte jag hemåt. söndagkväll och jag hade bokat bord sju på min restaurang för mig, Jennifer, Charlotte, Moa, och en ny tjej vid namn Gabriella (som ska flytta in hos oss snart). hade det hur fint som helst, och det var verkligen ett perfekt slut på en grym helg med mycket kärlek.

igår och idag har jag mest bara vilat och kollat på tv-serier. fast idag tog jag mig faktiskt till London Buddhist Centre för att meditera i grupp i ungefär en timme, vilket var grymt skönt och något som jag tänker fortsätta med. efter det gick jag till tatueringsstudion för att kika på den färdiga skissen av mitt ankare, och åh så fint det är! på torsdag, när jag vet mitt schema för nästa vecka, ska jag dit igen och boka tid. yay!
photo: me (det stora tegelhuset i mitten är mitt fina Cambridge Court och hem här i stan, hej hej)

klockan nio imorse kom jag hem, tjugofyra timmar efter att jag först hade lämnat lägenheten för att dra till jobbet, och gick till sängs. hade ett dubbelskift på jobbet, som var både lugnt och stressigt och tråkigt och roligt. strax efter midnatt tog jag mig hemåt och tänkte sova, men så fick jag ett sms från Ally med en inbjudan till något warehouse party i Hackney och bestämde mig för att dra dit istället. så, runt två trädde jag in i ett stort hus fullt med folk och hög musik, tequila och apelsinjuice, ljusslingor längs väggarna och en bar längst in i ett hörn. dansade mitt på golvet, upp för trappor, inne på ett litet rum, med kända och okända människor, helt hur jag ville.

konstpaus. just nu när jag sitter och skriver detta så pratar jag även med Jennifer som står här inne i rummet, och jag sade att jag försöker skriva detta blogginlägg men att det inte går något vidare, varpå hon sade "men det är ju för att du är en skitbloggare". vi är så snälla mot varandra. konstpaus slut.

efter okänt antal timmar började folk rörar sig hemåt, för natten hade blivit morgon och bakfyllan började sakta men säkert krypa sig fram. jag, Ally, och Coral tog en powernap i sängen på rummet innan vi gav oss iväg i olika riktningar till olika hem. så, klockan nio imorse kom jag hem och slängde mig ner bland mina kuddar och täcken.

nu är jag vaken och mår bra, så snart ska det fixas frukost/lunch/middag och sedan tror jag att det är dags för lite öl. puss.
idag fick jag lära mig att hela grejen med "behandla andra som du själv vill bli behandlad" och det här med att "positiv energi attraherar annan positiv energi" faktiskt stämmer. när jag lämnade sängen idag bestämde jag mig för att det här skulle bli en bra dag, och det blev det visst!

det började med att jag fick en mejl från Becca på tatueringsstudion om att Andy hade fixat fram några förslag på designer åt mig och att jag kunde komma förbi när jag ville. så efter frukost och fixande drog jag dit, fick kolla på fyra olika ankare, och blev kär i två - så han skulle rita upp ett som var lite av en blandning av de båda. så himla taggad nu! efter det så promenerade jag en bit längs Hackney Road då solen var framme och jag ville njuta lite av det fina vädret, och sedan hoppade jag på bussen mot Oxford Circus. hade några ärenden där omkring att reda ut, men råkade även köpa hem en jättefin topp med polkadots och ett par söta strumpor. grabben bakom kassan då var jättetrevlig också, och vi småpratade lite om jobb och grejer. efter det så tog jag mig hemåt igen, men när jag skulle kliva av bussen så stängde chauffören dörren precis innan jag hann kliva av; så jag hojtade "excuse me" och en man tryckte på stopp-knappen igen, jag tackade honom och med ett "you're welcome" hjälpte han mig förbi och ut. precis innan jag klev av så var det även en gullig tjej som sade "oh, I love your hair!" och det gjorde nog min dag.

jag har försökt att le hela dagen och bara tänkt positiva saker, och hela dagen har varit otroligt bra. det här med vilken sorts energi man sprider kring sig kanske är värt att tänka på, trots allt. puss.
jag är så hungrig att jag nästan vill spy, och min kropp är helt slut från gårdagens dubbelskift trots sömn. men här sitter jag i min säng och i min onesie, snart redo att fixa håret och dra iväg ut en sväng; ska till Victoria Station och hänga lite med Jessica innan hon sticker hem till Sverige och grejer i ett par månader eller så. sedan tänkte jag ta mig till Portobello Road Market för att kika efter en vinylspelare och kanske lite annat fint. efter det ska jag köpa rött vin, hänga i lägenheten, och sedan är det fest för Jennifer och Moa och Mimi!

jag insåg förresten igår, på min tredje och sista dag på jobbet för denna vecka, hur bra jag har det på restaurangen just nu: jag jobbar alltså tre dagar i veckan (varav två är på ca tolv timmar och en på fem eller åtta) och är ledig restrerande fyra. jag börjar komma in i de rutinerna nu och tusan vad skönt det är! jag har all tid jag behöver och vill ha för att göra allt det där som jag först flyttade hit för att göra. jag ska gå på museum, besöka marknader, åka buss genom hela staden, hitta små caféer, sitta i parker med en bra bok, dansa bort hela nätter på alla möjliga golv, engagera mig i diverse organisationer och event som intresserar mig, och så vidare och så vidare. hur bra?

nu måste jag hur som helst fixa det sista och sedan springa till bussen.

dagens lunch: smoothie (gjord på vatten, mandelmjölk, spenat, en banan, blåbär, och jordgubbar), lingongrova med tofu "cream cheese" och röd paprika, samt lite valnötter. förvånansvärt mättande, och helt sjukt gott!
har lite försiktigt gett mig in på den så kallade 30 day smoothie challenge-grejen som jag har hört om lite här och var, och än så länge går det bra. ersätter alltså ett mål om dagen med en smoothie var och varannan dag. skönt tycker jag, som inte alls gillar att laga mat egentligen.

annars idag så har jag städat lite i lägenheten, svängt förbi grabbarna på tatueringsstudion för att prata om min nästa tatuering, handlat mat på Tesco, och sedan tog jag bussen bort till Islington och hängde på PETA UK's huvudkontor i ett par timmar. där hjälpte jag, och ungefär tio andra volontärer, till med att packa upp tidningar och lägga dem i kuvert osv. fick även vegansk chokladtårta och gott kaffe, och hade diskussioner om allt från Justin Bieber till människors syn på duvor här i stan. två timmar väl spenderade, om ni frågar mig!

nu ska jag sova, för imorgon är ännu en ledig dag och jag har en hel del planer. puss.
ikväll åker jag tillbaka till London, vilket är både efterlängtat och inte alls efterlängtat. det har varit himla fint att träffa familjen lite igen iallafall, trots att det blev rätt kort och inte alls så mycket hände. men att bara vara här med dem är faktiskt tillräckligt för mig.


ser du också att det står Band of Horses och Modest Mouse där i den i övrigt underbara blandningen av band och artister?
bra. träffas vi i vimlet?
det där med att passa tider brukade vara en av mina starka sidor, men sedan ett halvår eller två tillbaka så har jag varit ganska kass på hela den grejen. dock lyckas jag nästan alltid komma dit jag ska precis innan det är för sent. men så var inte fallet igår, när jag hade ett flyg hem till Sverige att passa. long story short: jag fick köpa en helt ny biljett och flyga via Oslo. så jag spenderade i stort sett hela dagen på Heathrow och sedan på två olika flygplan. som tur var så köpte jag en bok att läsa (ska skriva om den senare), och så hade jag mina skrivböcker med mig.

jag hann hur som helst i tid till The Killers-konserten i Stockholm igår kväll! helt underbara grabbar, som inledde showen med finaste "Mr. Brightside", sedan en bra blanding av gammalt och nytt, och så "All These Things That I've Done" som var det absolut bästa.

nu är jag sen till min lunchdejt hemma hos pappa. hej hej.